}

BUAH HATI EMY :)

TEKAN SINI LAH :)

PELAWAT...

I LOVE YOU

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Monday, 30 April 2012

BERCITA-CITA NAK JADI PRAMUGARI LAH BEB...LAYAK KE??

HOHOHO..wat pe hah?? mesti korang tengah ber-blog walking macam emy ni hah,,,
ok tadi emy saje bosan-bosan tak tahu nak terjah blog sape kan..so emy pergi lah kat dashbord dan tengok recent post...emy berminat kat satu blog jap eah KLIK SINI.... pe tajuk blog nyer yang membuat kan hati emy tertarik nak berkunjung ke blog si tuan tanah ni..
tajuk nyer yelah "SYARAT UNTUK MENJADI PRAMUGARI DAN PRAMUGARA" hah pe mcm ade best tak??





asal bosan ea?? eah korang bosan korang punye suke lah...nak dijadikan cerita..emy ade satu perasaan minat yang mendalam dan bercita-cita nak jadi pramugari..HA HA HA HA!!!(hamboi ketawe kemain kan.) nape? muke emy tak layak ea..eah belum cube belum tahu taw..eleyh..

ok emy dah pun bace syarat-syaratnyer and emy rase-rase cukup package kot..hahaaha(perasan minah ni)..ok korang nak tahu tak nape emy ni suke jadi paramugari? padahal ade banyak lagi bidang kerja yang lebih baik dari pramugari..eah suke hati saye lah nak kerja ape an..hahaaha..
firstly,emy suke mengembare..ok bile dah jadi pramugari ni kan..sudah semestinyer kita akan berkhidmat pada ramai orang...so emy lagi suke tahu bende baru taw,,macam pergi kat negare orang lain..tahu adat budaya dorang(amboi ayat tak leh bla an =,=")
emy suke uniform kerja dorang..mmg awesome lah..bile kita dah sarung kan baju kerja tu kita macam ade smngat lah nak wat keje ka..hahaha..smart per!!





ramai cakap pekerjaan pramugari ni kerja yang hina sebab dia melayan orang dari makan tidur and everything..but to me pramugari kerja yang mulia..sebab dapat berkhidmat utk org lain..membantu orang kan amalan yang mulia kan..(sape stuju gerakkan telinga korang laju-laju)



so takat ni jelah emy leh citer pasal cita-cita emy yang akan jadi kenyataan(tpi dlm agan-angan muehehehe)
so emy pun nak tahu jugak korang punyer cita-cita dari kecik sampai la ni..ade sape-sape nak share tak??jom bagitahu cita-cita korang..coment jela..:) 





HAH dah bace sampai juling kan..pe lagi komen dan like lah pulak..tak susah pun..(*_*)V



9 comments:

  1. huhs, dlu dayz pun b'minat nk jdi prmugri lg2 rmai kwn2 aunty dayz jdi prmugri.. smue cntik2 dn pkai mmg smard2 blake.. but skrg dayz ad cite2 len.. cpt brubh aty dayz nie.. hehs~ ^^

    ReplyDelete
  2. hahaah yekew..kan..law lh jdi kenyataan kan best :)

    ReplyDelete
  3. masa kecik-kecik dulu pernah gak nak jadi pramugari.

    last-last amik engineering. pehh memang simpang habis. hekhek :P

    ReplyDelete
  4. haha jauh sgt mnyimpang tu camy alya..hehehe..wow enginering pe kurang nyer kan :)

    ReplyDelete
  5. Teruskan mengejar cita2! Best tau dpt travel satu dunia! And diorg punya uniform sgtlah cute!

    ReplyDelete
  6. sy na jd pramugara r. ada ciri2 x? huhu

    ReplyDelete
  7. hahaha nuzul ade lah tu kot :)

    ReplyDelete
  8. haha.. sy mmg pramugara. muahaha :p

    ReplyDelete

PENAT MEMBACE??
meyh sini komen plak yek..bagi pendapat ok (>,<)V